ZotosHairStyle Home Page
Καθημερινή φροντίδα στο 2651-0-46882

Όμορφα Νύχια

ZotosHairStyle

Το να διατηρείτε υγιή ,φυσικά νύχια δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο πιστεύουν ίσως ορισμένοι.Όπως και τα μαλλιά , τα νύχια είναι συνήθως πιο υγιή στη φυσική τους κατάσταση.Χρειάζονται λίγο βερνίκι ή βάση νυχιών για προστασία και τακτικές εφαρμογές κρέμας χεριών για ενυδάτωση.
Το συχνό σπάσιμο των νυχιών μπορεί να είναι σημάδι αφυδάτωσης.Σε αυτές τις περιπτώσεις πίνετε περισσότερα υγρά και χρησιμοποιήστε ένα λάδι σχεδιασμένο για να εισχωρεί στην πλάκα του νυχιού .Συνοδεύστε το με τακτική χρήση κρέμας για τα πετσάκια.Θα χρειαστούν λιγότερο από 5 μήνες για να δείτε αποτελέσματα αν φροντίζετε να συντηρείτε στο σωστό χρόνο τα μανικιούρ σας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ ΣΑΣ

1) Χρησιμοποιήστε μια κρέμα ή λοσιόν αφού πλύνετε τα χέρια σας καθώς τα σαπούνια ξηραίνουν τα νύχια και το δέρμα ,δημιουργώντας εύθραυστα νύχια που ξεφλουδίζουν .

2) Αναμείξτε λάδι με λίγο αλάτι και τρίψτε τα νύχια και τα πετσάκια ,για να δυναμώσουν τα αδύνατα ή σπασμένα νύχια και να προσφέρετε τροφή στα ξηρά πετσάκια που κόβονται.

3) Φροντίστε με προσοχή τα πετσάκια γύρω από τα νύχια καθώς προστατεύουν το κέντρο ανάπτυξης του νυχιού.Ποτέ μην τραβάτε το δέρμα ή κόβετε τα πετσάκια με ανοδική φορά μόνο καθοδικά.

4) Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από τη συνήθεια της ονυχοφαγίας διότι είναι κάτι που μπορεί να καταστρέψει το νύχι και τα πετσάκια και να προκαλέσει παραμόρφωση ή αφύσικη ανάπτυξη.Να ξέρετε ότι τρώγοντας τα νύχια σας μπορεί να μεταφέρετε στο νύχι βλαβερούς οργανισμούς οι οποίοι προκαλούν μολύνσεις ή ακόμη και αύξηση των πιθανοτήτων να πάθετε κρυολόγημα ή γρίπη.

5) Ενισχύστε την ανάπτυξη των νυχιών σας κάνοντας μασάζ στη βάση των νυχιών με κάθε ευκαιριακή δακτυλογράφηση ,το παίξιμο πιάνου και άλλες δραστηριότητες που απαιτούν σημαντική κίνηση των δακτύλων θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος στα δάκτυλα.

6) Αν τα νύχια σας δεν είναι πολύ μακριά αποφεύγετε να τα κόβετε καθώς αυτό μπορεί να τα κάνει να λυγίσουν ή να σπάσουν.Για να μειώσετε το μάκρος τους χρησιμοποιήστε καλύτερα μια χάρτινη λίμα νυχιών.Αν λιμάρετε κάθετα στο νύχι σας μπορεί να ξεφλουδίσει η άκρη του νυχιού γι αυτό κρατήστε τη λίμα σε γωνία 45 μοιρών κάτω από το ελεύθερο άκρο του νυχιού.

7) Αφού αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών περιμένετε λίγα λεπτά πριν λιμάρετε για να σχηματίσετε ή να κοντύνετε τα νύχια σας.Τα νύχια σπάνε πιο εύκολα όταν δεν είναι στεγνά.

8 ) Χρησιμοποιήστε ξεβαφτικό νυχιών όσο λιγότερο συχνά μπορείτε ιδίως αυτά που περιέχουν ασετόν γιατί συνήθως προκαλούν ξηρότητα στα νύχια σας .Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι δε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ξεβαφτικό νυχιών περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.Χρησιμοποιήστε ελάχιστη ποσότητα στο νύχι και αποφύγετε την επαφή με τα πετσάκια ή το δέρμα γύρω από τα νύχια.

9) Ποτέ μην ξύνετε το βερνίκι νυχιών ή χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία (παρά μόνο αν είστε ειδικός) για να σπρώξετε τα πετσάκια γιατί εκτός από τον κίνδυνο τραυματισμού μπορεί να καταστρέψετε τα προστατευτικά κύτταρα της επιφάνειας του νυχιού.Αν ξεφλουδίζετε το βερνίκι μπορεί επίσης να βλάψετε το νύχι σας.

10) Τα θρεπτικά προϊόντα για τα νύχια είναι γρήγορα στην εφαρμογή και επηρεάζουν σημαντικά την ομορφιά σας τρέφοντας το δέρμα γύρω από το νύχι με απαραίτητες βιταμίνες,έλαια ή πρωτείνες.Αυτό βοηθά τα νύχια να μακραίνουν να είναι δυνατά και υγιή.

11) Κάντε ένα ολοκληρωμένο μανικιούρ κάθε 7-14 μέρες ανανεώνοντας το βερνίκι νυχιών όσο συχνά χρειάζεται για να τα διατηρήσετε περιποιημένα.

12) Χρησιμοποιήστε σταθεροποιητικό βερνίκι σχεδόν καθημερινά για να προστατέψετε τις άκρες .

13) Ο πιο γρήγορος τρόπος για να προστατεύσετε τα μαλακά αδύναμα νύχια ώστε να μη σπάνε είναι να χρησιμοποιείτε σκληρυντικό 2-3 φορές την εβδομάδα.Όχι μόνο προστατεύει τα ευαίσθητα νύχια αλλά τους δίνει επίσης μια λαμπερή όψη.

14) Η βάση είναι μια καλή επένδυση.Αν και σκοπός είναι να δίνει στο βερνίκι μεγαλύτερη διάρκεια βοηθά επίσης ώστε να μην λεκιάζουν τα νύχια σας από τα βερνίκια.*(Μια χρήσιμη συμβουλή αν τα νύχια σας έχουν ποτίσει με χρώμα είναι να δοκιμάσετε να βυθίσετε τις άκρες σε ένα κομμένο λεμόνι για 15 δευτερόλεπτα.Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο χυμό λεμονιού δρα σαν λευκαντικό.Μόνο μετά να θυμάστε πάντα να πλένετε τα χέρια σας να μην ξηραίνει το δέρμα.

15) Το βερνίκι είναι επίσης μια καλή προστασία για τα νύχια.Όταν χρησιμοποιείτε βερνίκι ιδιαίτερα σε σκούρα χρώματα είναι προτιμότερο να απλώνετε 2-3 λεπτές στρώσεις παρά μία παχιά στρώση.Μην απλώνετε το βερνίκι μέχρι τις άκρες των νυχιών.Είναι πιο γρήγορο και πολύ πετυχημένο το αποτέλεσμα αν αφήνετε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος της κάθε πλευράς.Επίσης κάνει τα νύχια να φαίνονται πιο λεπτά.Απλώστε την πρώτη πινελιά κατά μήκος του κέντρου του νυχιού και μετά βάψτε δεξιά και αριστερά με δύο πινελιές για ακρίβεια στο αποτέλεσμα.